Kako se pridružiti EPDM gumenoj mrežici za ribnjak?

Spajanje EPDM gumene obloge za jezerce može izgledati kao težak zadatak, ali uz malo planiranja i strpljenja možete vrlo lako spojiti dvije obloge za ribnjak zajedno sa WENRUN EPDM trakom za šavove.Evo koraka potrebnih za pravljenje odgovarajućeg šava sa EPDM oblogom za ribnjak koristeći WENRUN 3″ široku dvostranu traku za šavove.
hgfd
1. Uvjerite se da su obloge koje spajate čiste i suhe prije početka.
2. Postavite prvi komad EPDM gumene obloge na ravnu glatku površinu.Ako nemate ravnu površinu za rad, postavite komad šperploče ili 2×10 daske ispod područja šava kako biste napravili glatku površinu za rad.
3. Postavite drugi komad EPDM gumene obloge na vrh prvog i preklopite ivicu za 5”.Označite ivicu košuljice kredom, a zatim je preklopite nazad 12”.
4. Zalijepite WENRUN 3” dvostranu traku za šavove na temeljni donji sloj sa stranom papira okrenutom prema gore.Budite vrlo oprezni da poravnate rub papira za podlogu duž linije krede donje obloge, traka za šavove je vrlo ljepljiva i imat ćete samo jednu priliku da je pravilno postavite.Kada je na mjestu, koristite valjak da čvrsto postavite traku za šavove na podlogu (bez uklanjanja papira za podlogu).
5. Položite gornji sloj natrag preko trake za šavove sa papirom za podlogu i dalje na svom mjestu.Papir za podlogu treba da se proteže ½” iznad gornje linije.Ako se gornji sloj proteže preko papirne podloge, oblogu treba odrezati ili povući unazad.
6. Počevši od jednog kraja šava, polako i postojano odlijepite podlogu od trake za šavove pod uglom od 45° i lagano gurnite gornji sloj na traku za šavove dok se sav papir za podlogu ne ukloni.
7. Omotajte cijeli šav valjkom po dužini šava, a zatim preko šava kako biste osigurali prianjanje.
8. Kada se završi, obloga se može postaviti i odmah koristiti.


Vrijeme objave: Jul-23-2022